Fredrik Nyberg
FREDRIK NYBERG
VD, DELÄGARE
Anton Svedenvik
ANTON SVEDENVIK
ARBETSLEDARE
Ellinor Hallberg
ELLINOR HALLBERG
EKONOMI

Prisvärda attefallshus med lofttrappa/takterrass bygglovsfritt upp till 30 kv

Går du i tankarna på att bygga ut på din takterrass med lofttrappa i Stockholm? Då bör du fundera på att bygga ett Attefallshus. Nyberg Constructa erbjuder nyckelfärdiga Attefallshus som är upp till 30 kv stora och som kan inredas som ett riktigt hem.

Nyberg Constructa erbjuder Attefallshus med takterrass, men det var inte vi som kom på namnet på husen. Det var Stefan Attefall som var Sveriges civil- och bostadsminister mellan åren 2010-2014. Den kanske största och mest genomgripande reformen som Attefall genomförde under sin tid som minister var att införa en möjlighet att bygga ett så kallat Attefallshus på sin tomt, utan att behöva ansöka om bygglov för det.

Det är dessa hus vi erbjuder idag. Attefallshusen med både takterrass och lofttrappa är fristående hus som kan vara fullt beboliga och som när de infördes kunde uppgå till 25 kv utan att du behövde ansöka om bygglov hos kommunen. Nu får vissa Attefallshus vara upp till 30 kv, vi erbjuder nyckelfärdiga sådana hus. Vi är proffs på att bygga uteplatser.

Det är en smart investering att välja ett attefallshus med en takterrass alternativt lofttrappa

Det finns två typer av Attefallshus med lofttrappa. Om det rör sig om ett Attefallshus som man ska kunna bo i, då rör det sig om ett komplementbostadshus. Det kan vara ett permanent boende såväl som en sommarstuga. Det är framförallt denna typ av hus som vi på Nyberg Constructa levererar nyckelfärdigt till våra kunder. Men det finns också en annan typ av Attefallshus med lofttrappa – hus som används som carport, uthus, växthus eller annan byggnad som liknar förråd.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Attefallshus med loft – ett sätt att maximera boendeytorna

Många som vänder sig till Nyberg Constructa är intresserade av att få ett Attefallshus med loft och takterrass. Det är ofta en mycket smart lösning för att optimera boendeytorna i huset. Ett Attefallshus får nämligen ha en nockhöjd på 4 meter – vilket möjliggör att du kan bygga ett rymligt loft i huset. Loftet kan exempelvis fungera som ett sovloft, vilket i sin tur möjliggör att du kan använda utrymmena på markplanet för att ha kök, vardagsrum och toalett. Vid sidan av att lagen tillåter tillbyggnad av loft i ett Attefallshus med takterrass, så tillåter lagen också att man bygger en källare i sitt Attefallshus. För att maximera boendeytorna är det därför möjligt att bygga såväl loft, som källare till sitt Attefallshus med en lofttrappa, något som många med små tomter i exempelvis Stockholm kan välja att göra.

KONTAKTA OSS

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
attefallshus-ikon