Fredrik Nyberg
FREDRIK NYBERG
VD, DELÄGARE
Anton Svedenvik
ANTON SVEDENVIK
ARBETSLEDARE
Ellinor Hallberg
ELLINOR HALLBERG
EKONOMI

Attefallshus – Som byggs på en vacker tomt med kök, badrum inklusive en källare är en tiopoängare enligt oss.

Ibland förekommer det en missuppfattning om att ett Attefallshus bara är någon typ av tillbyggnad. Verkligheten är betydligt mer tillfredsställande än så. Ett Attefallshus är alltid ett fristående hus. Det kan exempelvis innebära få ett helt eget hus med ett kök, badrum och till och med en källare. Har man exempel vis ett kök badrum inklusive en källare så kan man låta sin tonåring eller en äldre släkting få det som ett hus om man vill skapa ett generationsboende. Bygger man det dessutom på en vacker tomt så är det om inte annat en fröjd för både ögat samt själen.

Det går självklart också att hyra ut sitt attefallshus till en överenskommen kostnad ifall det står på agendan. Inkluderar du en källare i ditt bygge så har du ett perfekt utrymme där du kan förvara diverse saker i. På tanke på att vi på Nyberg är specialiserade på kök samt badrum så kan vi vid en affär mycket väl erbjuda dig en bättre kostnad eller investering som vi kallar det. För faktum är att ett attefallshus är en investering om man sköter sina kort rätt.

Nyberg-logotyp

Attefallshusen får vara upp till 30 kvm med källare, en prisvärd lösning i längden.

När reformen med Attefallshus genomfördes så fick de uppgå till 25 kvm. Det har med tid förändrats och nu får man bygga större än 25 kvm under vissa förutsättningar källare badrum samt kök är ett exempel på trender samt regler som ändrats med tiden. . Om du ska bygga den typen av Attefallshus som är en komplementbostad, det vill säga ett Attefallshus inrett för att vara en bostad eller fritidshus, så får du numera bygga upp till 30 kvm. 30 kvm gäller dock inte när du ska bygga ett förråd/källare eller liknande, komplementbyggnad, då gäller fortfarande 25 kvm. I fråga om pris/kostnad så är det inte säkert att det blir så mycket dyrare att bygga 30 kvm, jämfört med 25 kvm. Utan i vissa fall kan det vara mer kostnadseffektivt att bygga objektet på 30 kvm kontra 25. Om man vill ha 25 eller 30 kvm är ytterst en fråga om egna preferenser, inte så mycket om pris. Fördelen ifall du väljer ett alternativ där du inkluderar ett kök, badrum samt källare i ditt attefallshus så blir det ett objekt som du eller någon annan kan bo i. Många har sina kök samt ett attefallshus som är utrustat med ett badrum. Då kan man exempelvis använda huset som ett gästboende.

Kostnadseffektiva attefallshus får byggas i strid med detaljplanen - Inkludera gärna kök samt badrum i dina byggplaner

Det är inte bara trevligt med ett kök, badrum samt eventuellt en källare i sitt attefallshus utan det är även en investering då värdet på själva objektet ökar markant ifall du väljer dessa tillägg. Från en sak till annan är att stor fördel med attefallshusen är att de får byggas oavsett om de är förenliga med den beslutade detaljplanen eller inte. Det är ingenting som byggnadsnämnden har möjlighet att påverka. Du får också bygga ett attefallshus på tomter vars byggrätt är förbrukad, det vill säga att du inte får bygga fler hus på tomten i enlighet med vad som står i detaljplanen. Den prismässiga skillnaden mellan diverse tillägg såsom ett badrum, kök med mera innebär att din kostnad kontra den investering du gör i det långa loppet har i princip alltid visat sig vara en god affär.

Ökat intresse för Attefallshus i Stockholm

På senare tid har intresset ökat för Attefallshus i Stockholm. Det kan bero på att många i Stockholm bor lite mer trångt jämfört med andra delar av landet. Men det ökade intresset för Attefallshus syns inte bara i Stockholm, utan i hela landet, har man en fint tomt som gapar tom så finns det ingen anledning till att inte nyttja den ifall ekonomin tillåter.

Nyckelfärdiga Attefallshus på en vacker tomt
På senare år har det blivit mycket vanligt att man beslutar sig för att köpa ett nyckelfärdigt Attefallshus. Med nyckelfärdigt menas det att du får ett av våra Attefallshus levererade  till din tomt. Antingen väljer du bland någon av våra färdiga modeller, eller så anpassar vi en modell utifrån dina önskemål. Ditt pris avgörs av vilka olika tillval du gör. Stefan Attefall Bostadsminister Källargolv 2021

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.